Kaczka z kajmakiem na kiju czyli ciasteczka na patyku

                                   Masa kajmakowa to już podstawowy składnik w naszej lodówce 😉
                                                                 ciasto francuskie też.
                                   Tym razem nie wafle i mufinki tylko kaczyszki na patyku.

Potrzebne:

  • foremka do ciasteczek ( dowolny kształt )
  • patyczki do szaszłyków
  • ciasto francuskie
  • dowolne nadzienie ( kajmak, dżem , powidła, kostka czekolady)

 wycinamy…

na jedną kaczkę układamy nadzienie i patyczek…

drugą kaczką zakrywamy i widelcem sklejamy obie kaczki
( sklejamy dość mocno, zwłaszcza przy patyku)

układamy na blaszce i pieczemy ok 15 min w piekarniku,

a potem zajadamy ….

Smacznie pozdrawiamy!

Ten post ma jeden komentarz

  1. entomka

    Rewelacyjne , idealne na majowke dla dzieciakow i nie tylko….

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.